tiistai 12. marraskuuta 2013

Ruttonaamio

Toisena naamiona ei-fantasia-naamiona päätin tehdä ruttonaamion. Olin nähnyt kyseisiä naamioita muutaman eri elokuvissa ja mustien linssien takaa katovat hahmot olivat mielestäni hyvin mystisiä. Siispä lähdin tuumasta toimeen. Ensimmäinen naamioni oli tehty vaahtomuovista ja latexista, joten nyt naamion paperointi tulisi harjoiteltua.

Helpoimmalla saisin naamion muodon tehtyä savipatsaan päälle. Tein saviluonnoksen nuken pään päälle, että naamio pysyisi luonnollisen kokoisena.

                                                                    Savityö valmiina

Paperoinnissa käytettiin voimapaperia ja US-liimaa, liimaten paperisuikaleita myötäillen patsaan päälle. Jokaissella kerroksella piti olla oma värinsä, että kykenin tunnistamaan, mihin kohtiin jouduin lisäämään paperia. 4 kerrosta riitti mainiosti, joten jätin kuivumaan. Savi ei kuivunut paperin alla, koska kuivuessaan liimapinta muuttui muoviksi ja eristi saven ilmalta.

                                                               4 kerrosta voimapaperia

Kun pinta oli kuiva, hiointa ja kittasin naamion epätasauden pois.

                                                                 Kitattuna ja hiottuna

Pinnan ollessa tasainen, irrotin naamion nuken päästä ja loitin saven kaapimisen naamion sisältä. Työ oli normaalia työläänpää, koska savi oli saanut jostain happea ja oli kovaa, muta vielä kaivamiskelpoista. Työ oli hidasta, mutta yöksi jättäessäni saven kostumaan märällä paperilla. Aamulla saven irtisaanti oli monin kerroin helpompaa.

                                                              Naamio juuri irrotettuna

Naamio tarvitsi linssit, jotka sain tummennetusta pleksistä. Porasin sopivan kokoiset linssit pylväsporakoneen avulla.

                                                                    Linssien asettelu

Oikeat ruttonaamiot ommeltiin nahasta, mutta minä helpotin työtäni ja liimasin nahanpalat yhteen kontaktiliiman avulla, ommellen vain valeompeleet nahanpalasten reunoihin. Tosin nokan liitoksen, jouduin ompelemaan.







Opettajani pyysi laittamaan tähän vielä materiaalilaskennan. Naamio maksoi materiaalien kanssa vaivaiset 24,60€, mutta työtuntien kanssa siitä olisi tullut n. 240€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti