tiistai 3. joulukuuta 2013

Ensimmäinen fondi

Ensimmäiseksi fondiksi valitsin kaupunkimaiseman. Pienen etsiskelyn jälkeen päädyin maisemaan Jerusalemin yhdenstä kaduista






Aloitin harjoittelun vesiväreillä ja kolmannen luonnoksen jälkeen, päätin siirtyä maalausharjoitteluun pienellä fondikankaalla.





Fondin maalaaminen oli jo pelkkänä ajatuksena epämieluinen, mutta onneksi se osoittautui kuitenkin mieluisemmaksi, kuin olin alunperin kuvitellut. Kun harjoittelu alkoi olla valmista. Päätin siirtyä itse pääfondin tekemiseen. Kokosin suuren kehikon fondille ja pingotin oikean kokoiseksi ompelemani fondikankaan kehikkoon kiinni. Fondi piti ensin pojaamaalauksen jälkeen, pääsin aloittamaan.





Fondin maalaaminen alkoi lupaavasti ja monta ongelmaa vähemmän, maalaus alkoi muodostua, verrattavissa harjoitteluvedokseen. Mutta ei työ ongelitta sujunut. Yrittäessäni luoda efektiä töpöttämällä luonnonienellä, väri ei haalistunut tarpeeksi, jolloi jouduin maalaamaan seinät suuriksi. Toisella kerralla tehdessäni tiilien viivoja, kaikki eivät menneet oikeaan suuntaan, jolloin peittäminen pti tehdä uudelleen. Kuivuminen oli kuitenkin jokaäiväinen hidaste ja koitin nopeuttaa sitä kuumailmapuhaltimella. Maali kuivui kyllä, mutta kun huomasin sen tekevän hienoa efektiä, aloin tehdä sitä enemmän, mutta viimeisellä vedolla, se kuitenkin sulattipoltti kankaaseen reijän, joka jouduttiin paikkaamaan kankaanpalalla ja voimapaperilla.





Viivat eivät kuitenkaan onnistuneet lopultakaan hyvin, mutta luovutin asian kanssa ja annoin asian edetä loppuun ja valojen kanssa testailuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti